Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Διάσωση λαθρομεταναστών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μήθυμνα –

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός (21) λαθρομεταναστών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 32χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ακινητοποίησε στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ'' ν. Λέσβου, ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής - διακινητής.
Από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.
 
*****
 
Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το M/V ''CAPRICORN'' σημαίας Comoros, βραδινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου.
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS), (ΔΣ MLC 2006), (LOAD LINE) και (ISM CODE), που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
 
Μία (01) οξειδωμένη χειροβομβίδα βρέθηκε από λουόμενο, απογευματινές ώρες χθες, εντός της θαλάσσιας περιοχής της παραλίας Κατερίνης, σε βάθος περίπου δύο μέτρων (2m) και σε απόσταση περίπου εκατόν πενήντα μέτρων (150m) από την ακτή.
Το ανωτέρω πυρομαχικό μεταφέρθηκε για λόγους ασφαλείας στην περιοχή της παραλίας Πιερίας, και συγκεκριμένα σε αποκλεισμένο χώρο της αμμουδιάς πίσω από την εκκλησία Αγίας Φωτεινής, όπου φυλάσσεται.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η XXIV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία για τις δικές της ενέργειες.
 
 
*****
 
Χίλια τριακόσια (1.300) άτομα του είδους ολοθούριο κατασχέθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή ''ΞΗΡΟΒΡΥΣΗ'' στη νότια λιμενολεκάνη Χαλκίδας, εντοπίστηκε ένας ερασιτέχνης αλιέας να έχει προβεί στην αλιεία χιλίων τριακοσίων (1.300) ατόμων του είδους ολοθούριο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το ανωτέρω απαγορευμένο αλίευμα καταστράφηκε.
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, εντός χερσαίας ζώνης του λιμένα Ιτέας, στη διασταύρωση της παραλιακής οδού 28ης Οκτωβρίου και Μεταμορφώσεως, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 44χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 26χρονος αλλοδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί ελαφρά ο 26χρονος οδηγός του δικύκλου, ο οποίος διεκομίσθη άμεσα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, από όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιτέας, ενώ σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος έφερε ληξιπρόθεσμη άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου που οδηγούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου