Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 2 νεκρά δελφίνια σε Ποσειδωνία και Περιγιάλι

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ένα δελφίνι εντοπίζεται νεκρό σε θαλάσσια περιοχή εντός της Κορινθίας γεγονός που προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά!
«Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου στην περιοχή Περιγιάλι Κορινθίας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή», αναφέρεται σήμερα από το λιμενικό σώμα.

3 λαθρομετανάστες αφίχθησαν στα νησιά του Αιγαίου στις 28/03

Δύο λαθρομετανάστες διέσωσε το Λιμενικό σε ένα περιστατικό έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. Έως και χθες το πρωί 1 λαθρομετανάστης έφτασε στο νησί της Λέσβου και δύο στη Χίο σύμφωνα με τη συνοπτική κατάσταση μεταναστευτικών ροών.

Στο ανατολικό Αιγαίο φιλοξενούνται σε κρατικές δομές 7.517 άτομα και σε ιδιωτικούς χώρους φιλοξενίας 5.516. Στη βόρεια Ελλάδα 2.925 συνολικά και στην Κεντρική Ελλάδα 3.048.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

29/03/2017 - 07:16
Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Πάτρας – Διακομιδή ασθενούς
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “HELLENIC SPIRIT” Ν.Π. 11124, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου από το νότιο λιμένα Πάτρας, το πλοίο προσέκρουσε με την αριστερά πλευρά του στον κυματοθραύστη και επιστρέφει.
Το “HELLENIC SPIRIT” είχε αποπλεύσει για την εκτέλεση δρομολογίου από λιμένα Πάτρας για Ηγουμενίτσα – Αγκώνα Ιταλίας, με εβδομήντα τέσσερα (74) άτομα πλήρωμα, εβδομήντα τέσσερις (74) επιβάτες, πενήντα επτά (57) Φ/Γ και δεκατρία (13) Ι.Χ. οχήματα.

Κρίσεις Ανωτέρων Αξιωματικών του Λιμενικού - ΟΝΟΜΑΤΑ

Κρίσεις Ανωτέρων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

1. Την 27-03-2017 συνεκλήθη το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2017 υπό την προεδρία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
α) Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού κρίθηκαν συνολικά για το έτος 2017:
Είκοσι (20) Πλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)
Ένας (01) Πλοίαρχος Τεχνικός
Τέσσερις (04) Πλοίαρχοι Υγειονομικοί
Είκοσι πέντε (25) Αντιπλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)
Είκοσι οκτώ (28) Πλωτάρχες (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)
Δεκατέσσερις (14) Πλωτάρχες Τεχνικοί